Fårövning

Idag har vi haft en övning med får, som rubriken antyder. Vi fick träna på att hålla fåren på rätt sätt så man kan undersöka, lyssna lite på hjärtat (i den mån det gick innan fåren lyckades springa iväg) samt ta blodprov. Det var klurigt då den tackan jag skulle ta på var otrolig stark och lyckades ta sig iväg ett par gånger. Och det var svårt att se med all ull i vägen. Sedan har jag knappt hanterat får tidigare, vilket inte gjorde det lättare. Lärorikt minst sagt! Efter att ha fått hoppa undan ett par gånger från ett får som inte var så sugen på att stå still så fick jag tillslut ut en liten mängd blod i blodprovet (med god hjälp av pedagogiska lärare som visade). Förhoppningsvis lär man sig detta med tiden också. Får är iallafall himla fina och gulliga djur!

Nu har jag lyckats dra på mig förkylning så har mått rätt dåligt hela dagen men blev ännu sämre under eftermiddagen och kvällen. Hoppas det känns bättre imorgon!

Såhär ser resten av veckan ut:

Tisdag: Föreläsning 8-12 om digestionsorganens sjukdomar, bukkirurgi och kolik häst. Efter lunch är det munhåleundersökningsövning av häst.
Onsdag: Föreläsning 8-12 om bla vätsketerapi, avmagring och muskelsjukdomar. På eftermiddagen är det övning, undersökning av digestionsorganen hund.
Torsdag: Föreläsningar 8-16 om fölsjukdomar, fölkirurgi mm.
Fredag: Föreläsningar 8-15 om bilddiagnostik skelett och ortopedi.

Som ni ser är dagarna rätt fullspäckade och just nu handlar föreläsningarna nästan bara om häst. Övningarna vi har på eftermiddagarna är som ni ser även andra djurslag. Roligt och spännande med variation 🙂

Under den här övningen så var vi klädda i overaller (som inte blivit använd för min del sedan vi var på besök i Skara för 1,5 år sedan), stövlar och en huvudbonad som ska hålla bort håret. Och mitt fina stetoskop också som jag är så nöjd över!

Publicerat den
Kategoriserat som Vardag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.