Livsmedelssäkerhet

I måndags började vi ny kurs och jag måste säga att det är riktigt kul och intressant än så länge. Vi har haft föreläsningar om olika bakterier, konservering av olika livsmedel, ägg och idag hade vi föreläsning om parasiter och hur de kan påverka oss människor och djuren. Så intressant! Den här kursen är ofta uppbyggd med föreläsningar 9.15-12.00 varje dag och oftast webbföreläsning/egen inläsning på eftermiddagarna. Det är skönt då man kan lägga upp eftermiddagarna som man vill men än så länge har den ena webbföreläsningen tagit mig lika lång tid hemma som de tre timmarna den skulle tagit på skolan. Men väldigt skönt att kunna pausa, anteckna och köra i sitt eget tempo.

Nu ska jag renskriva dagens föreläsning och ta en kopp kaffe. Imorgon är det föreläsning som vanligt och sen ska jag hem till Värmland över helgen för att passa min lillasyster. Blir så mysigt!

I helgen passade jag och syster på att julpynta lite här hemma. Det här är en liten del av pyntet. I år fick jag äntligen en liten gran! Inte haft någon sedan 2014 då jag bodde på 63 kvm och hade all plats i världen att ha en gran på. Nu bor jag på 30 kvm men då är det tur att det finns små granar 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.