15/9

God kväll på er! Helgerna går alltför fort och imorgon är det måndag igen. Den här veckan har varit intensiv med föreläsningar varje förmiddag om olika djurslag och övningar på eftermiddagarna.

I tisdags var vi ute på Lövsta och undersökte korna där huvudfokus var att undersöka digestionsorganen (dvs de olika magarna). Vi lyssnade med våra stetoskop och försökte lokalisera var organen skulle vara och ungefär var en löpmage kan ligga vid en löpmagsförskjutning. I onsdags hade vi hovövning. Vi fick varsitt hästben som vi satte upp så det blev som en riktig häst och så stod vi som om vi var hovslagare (dvs extremt tufft för både rygg och lår och ungefär alla andra muskler i kroppen). Vår första uppgift var att lyckas ta bort skon, vilket i sig tog åtminstone 20 minuter för min del. Därefter skulle vi verka rent hoven. Det såg så lätt ut när hovslagaren gjorde det men det var SÅ svårt! Därefter skulle vi låtsas att hästen hade hovböld och lägga gips samt ett bandage innan sista uppgiften var att lägga ett galoppbandage. Allt var svårt men också så kul och lärorikt. När man gick därifrån var man rejält trött, svettig, smutsig och en redig träningsvärk som släppt först idag.

På torsdagen hade vi cirkulations och respirationsorganens undersökning på korna (dvs lyssnade på hjärta och lungor bla) och i fredags hade vi bandagering häst. Krångligt och pilligt men väldigt roligt. Nu är det bara att tränatränaträna så jag blir bra på det. Och vi hade världens snällaste häst som stod still och tålmodigt lät oss bandagera hennes ben om och om igen.

Nu har vi kommit igång riktigt med de praktiska övningarna och jag är redan så pepp, så trött, så glad och så slut i huvudet haha!

Jag är så dålig på att ta bilder från skolan (ska bli bättre). Här är iallafall en bild på två av mina favoritpersoner, min pojkvän Erik och min lillasyster Ines <3

Publicerat den
Kategoriserat som Vardag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.