Receptskrivningar och kinetiklabb

Hej på er! Ska berätta lite för er vad jag har gjort sedan sist.

I fredags hade vi receptskrivningsövningar, vilket var jättekul. Man fick alltså en uppgift, tex att det var en häst som skulle ha ett läkemedel med en viss substans i, djurägarens namn osv och så skulle man göra ett recept på det. Detta kommer vi ha hemtenta på om några veckor så då kan man alltid kolla upp så det blir rätt skrivet, vilket känns skönt. Behöver helt klart träna på det då det ska framgå tydliga instruktioner till djurägaren om vad som ska göras och det ska vara tydligt för apoteket vad som ska hämtas ut och hur mycket som får hämtas ut. Som sagt, rolig och betydelsefull övning.

Skrev övningen med blyerts för att kunna sudda men detta ska man INTE göra vanligtvis utan ska alltid skrivas med bläck när man gör recept. Receptet i fråga var att man skulle skriva ut en medicin mot noskvalster till två hundar. Tack vare sommarjobbet hade jag hyfsad koll på Interceptor, kändes roligt att känna igen något läkemedel för ovanlighetens skull 😉

Idag har vi haft kinetiklabb och beräkna doser, volymer, kollat grafer och en massa andra saker. Har lite svårt för sånt, så kommer ägna dagen imorgon åt att sitta hemma och räkna och kolla gamla tentor så jag förstår det hela. Men gör framsteg för varje dag så kanske ska även denna tentan gå att få in i huvudet på något sätt.

Idag fick jag även panik-handla in en ny laddare till min dator då den gamla från ingenstans slutade funka. Eftersom jag har en Macbook så är laddare inte direkt jättebilliga så var lite av en otursdag. Men den räddades upp av att tentaresultatet från epizootologin och livsmedelslagstiftningen var godkänt, vilket var skönt att få.

Hoppas allt är bra med er som läser och att ni haft en fin måndag.

Kram, Emelie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.