Läkemedelsräkning

Hej på er! Igår kom jag tillbaka till Uppsala efter en helg hemma i Värmland. Har varit skönt att komma hem men har tyvärr inte fått så mycket plugg gjort. Men får ta ikapp detta till helgen (vad är helgerna annars till för? 😉 ) .

Idag hade vi en laboration där vi fick testa på att läkemedelsräkna. Det var fem stationer med olika djur som behövde olika saker. Såklart var det inte riktiga djur utan gosedjur osv som vi tränade på. En station var att man skulle räkna ut hur mycket lugnande en hund skulle ha för att klippa klorna. Detta fick vi slå upp i Fass-vet, dra upp i NaCl i sprutor och injicera i gosedjuret. Bara att kunna hålla flaskan rätt och dra upp utan luftbubblor är en konst i sig tycker jag. Men övning ger väl förhoppningsvis färdighet. Man fick även injicera i en plasthäst och i en permanentkanyl i en ko. Vi hade knappt två timmar på träningscentret men jag hade gärna haft hela dagen med att gå runt och kolla, testa att dra upp i sprutor och räkna. Vi kommer att vara mycket på träningscentret i årskurs 4 (alltså nästa år, hur fort går inte tiden?) så då kommer man nog att känna sig säkrare efter hand.

Imorgon har vi ”ledigt” så jag ska ägna tiden åt att göra övningar i läkemedelsräkningar, kolla sammanfattningar och gamla tentor, försöka städa lite då huset är kaos och fika med Fanny.

Såhär fint är det utanför mitt fönster!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.