X-fallsredovisning

God kväll kära ni! Sitter i nuläget och förbereder mig mentalt för morgondagen som kommer bestå av redovisning av ett grupparbete som vi har.

Det kallas X-fall och består av 16 olika ”obduktionsrapporter” där man får ett fall och ska sedan redovisa det i en grupp på 5-6 personer inför halvklass. Imorgon har vi redovisningen av CNS (centrala nervsystemet) och urinorgan. Alla grupper har fått ett fall CNS och ett fall urinorgan, alltså 8 fall kommer vara imorgon och de andra 8 nästa torsdag.  Man läser in sig på båda fallen och gör powerpoints på båda men endast ett kommer presenteras. Det andra fallet görs av en annan grupp som också läst in sig på båda fallen.  Väl på plats så lottas det om man får redovisa urinorgan eller CNS. Sen ägnas förmiddagen åt det ena ämnet och eftermiddagen åt det andra. Så när man själv inte redovisar så lyssnar man på de andras och antecknar. Något x-fall brukar komma på tentan och då är det bra att ha någorlunda koll på dem.

Våra x-fall handlar om Renal dysplasi som är en sjukdom som drabbar yngre hundar (under 2 år gamla) och leder till kronisk njursvikt. Det andra fallet handlar om Listeria monocytogenes som är en bakterie som ger hjärnhinneinflammation, cirkelrörelser och flera andra symptom hos bla får (som vi kommer prata om imorgon).

Spännande men mycket information att ta in. Jag har så himla svårt att prata inför mycket folk och tycker det är riktigt jobbigt men det ska nog gå bra.

Kram på er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.