Nationsbrunch

Billig brunch en söndag förmiddag – vad kan vara bättre när man är ledig och vill ha lite vardagslyx? Inte mycket :-).

Här i Uppsala så anordnar nationerna inte bara klubbar och sittningar utan även fika, brunch mm. Du måste i princip alltid vara medlem i någon av nationerna för att kunna gå på olika aktiviteter, men just bruncherna brukar vara öppna för alla! Även icke-studenter ifall du vill släpa med en kompis, din partner eller mamma som kommer på besök.

Jag älskar brunch! Får jag bestämma ska den vara billig, jättegod och buffé där man kan äta så mycket man orkar. Jag har testat brunch på ett par olika nationer, men enligt mig är V-dalas helt klart bäst! 85kr om man inte är med i någon nation, 75kr om man har nationskort och 65kr om man är med i just V-dala.

Idag var jag, Rebecca och Amelia dit och det gäller att vara tidig! Kl 11 öppnar det och ett råd är att vara där 20 min innan, för det blir lång kö, tar lång tid att komma igenom betalningen och med tiden blir buffén lite slaskig, det blir kö och saker tar slut.

På buffébordet brukar finnas våfflor, bröd, pålägg, röror, äggröra, bacon, pastasallad, paj, kakor, frukt, kaffe, juice mm. Det finns både vegetariska och veganska alternativ.

Följ länken för att hitta kalender över allt som händer på Uppsalas nationer. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.