Odla till företag

Sååå fint väder det har varit den här veckan! Jag tror det var den här veckan allt vaknade till liv?


Påskliljor lite överallt!

Efter genomgång av sådder satte vi oss ner tillsammans i min grupp och gick igenom alla växter vi ska plantera. Deras grobarhet och groningstid. Allt måste klaffa och bli klart samtidigt till de leveranser vi har. I min grupp odlar vi till Ängavallens ekologiska restaurang. 660 plantor av olika sorters grödor ska de få.

Det är rätt invecklat att lägga upp planeringen så att inget blir klart långt tidigare än något annat. Plus att det måste bli riktigt bra också.


Sen gick vi bort till växthusen och satte igång med det praktiska!🌱


Man vill gärna lägga 50/50 av olika substrat. Ett mer näringsfattigt på toppen, för att inte ”chocka” fröet. Och sen ett mer näringsrikt i botten för rötterna att sedan ta näring av.


Sen anteckna datum, sort, loggföra vilka substrat som använts. Viktigt också att komma ihåg att odla extra mycket av de frön som har en låg grobarhetsprocent. Hellre i överkant så att man inte står där sen och har färre plantor än vad beställaren ville ha.

Sen täcktes allt med vit plast, som sedan kommer bytas ut till genomskinlig med hål när skott väl kommit upp. Ni ska få hänga med på utveckligen! Tills dess ha en trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *