Tenta, Rörö, hästar och höst

Så idag var det alltså tenta för grundkurs i växtskydd. Efter att ha tryckt in så mycket info i hjärnan, om en massa nya saker jag inte hade en aning om för en månad sedan, för att sen ösa ut allt i skriftlig form under 2 timmar, gör att jag nu ligger och dåsar i soffan. Fast det är inget nytt. Så är det efter varje tenta. En konstig mix av lättnad och även ångest för att man eventuellt missat en massa grejer. Men det visar sig om några veckor när ni får tillbaka den.

För övrigt kan man tro att jag tagit de senaste bilderna på mig själv under ett och samma tillfälle, pga den knallorangea Helly Hansen-tröjan. Men icke. Jag har bara bott i den sedan det blev kallt. Vilket påminner mig om att jag kanske borde gräva fram fler varma kläder så att jag kan variera mig lite mer.

Blev plugg på Orkanen i Malmö med Jenny två dagar i sträck. Alltid skönt att bara helt random slänga ut en fråga till en fellow kurskamrat och antingen få svar direkt, eller få bekräftelse på att man inte är den enda som är förvirrad. Det är också trevligt att snacka om allt man läst om och fått lyssna på. Lär mig absolut bäst av att diskutera.

I fredags åkte jag som sagt ut med Martin till min familjs semesterhus i Bohuslän. Alltid lika mäktig känsla att åka med sista färjan ut. Så vackert, och så lugnande miljö det är där ute.

I en paus i pluggandet den 1a oktober gick jag ut och försökte hitta ett Ingrid Marie-äpple som inte hade blivit angripet. Inte från marken då, från trädet (btw, så skadad man blir av att läsa växtskydd. Man ser på skador på frukt på ett heeelt nytt sätt. Fascinerande och skrämmande. Kommer exempelvis nog aldrig att äta ett färsk fikon igen..). Konstaterade även att hösten var ett faktum, vilket jag tycker känns väldigt mysigt!

På reservatet låg hästarna och slappade på gräset en dag. Det såg så skönt ut.

Redan imorgon drar nästa kurs igång igen. Den här gången är det dags för växtfysiologi. Hörs snart igen, ciao!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *