Djupt inne i växtsskyddsnörderi

Då börjar det närma sig. Slutet på den här väldigt roliga kursen. Tentan för grundkurs i växtskydd äger rum onsdagen den 3 oktober. Alltså nästa onsdag. Och känslan nu börjar bli den klassiska krispanikskräcken där man känner att man inte kan nånting. Skämt åsido, det brukar gå bra. Men ändå sitter man här och panikar över en miljard begrepp som man bara sitter och blandar ihop. Men det är fem dagar kvar (oceaner av tid. Oceaaaaner).

I tisdags hade vi labb i mikroskopsalen. Vi skulle identifiera olika växtskadegörare. Och genom att hålla upp en insekt framför sig såhär åstadkommer man inte mycket. Du ser ingenting. Därav mikroskopen. Men det kan ju se lite kul ut i alla fall!

Erik och Jonna i färd med att identifiera.

Anteckna, titta, läsa, anteckna, titta, läsa…

Det fanns en del obehagliga exemplar där inne. Fascinerande. Men obehagliga.

Idag, fredag, hade vi bl.a tipsrunda på växtskyddsstigen i parken. Ett väldigt trevligt initiativ taget av människor på SLU. På bilden: Kaoset av pappersplockande i Terra Nova innan vi gick ut.

Som i orientering med växtskyddstema sprang vi runt (okej gick) med karta i parken och letade upp skyltar och kryssade i rätt svar på de olika frågorna. Mysigt avslut på en kurs måste jag säga. Nu är jag påväg upp med tåg mot Göteborg för att sedan ta buss och båt ut i skärgården för att helt kunna isolera mig i tentaplugg. Givetvis bredvid en öl och en stor skål chips. Trevlig helg på er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *