Mina tomatplantor!

För ett tag sedan skulle jag städa upp i köket efter att det hade blivit lite förbisett under ett dygn eller så (harkel..) och la då märke till att det låg en massa torkade kärnor på skärbrädan efter att jag hade skurit upp en massa cocktailtomater på den dagen innan. Då slog det mig att de skulle man ju egentligen bara kunna peta ner i lite jord så borde det komma upp små plantor efter ett tag om man har tur!? Och visst gjorde det det! 4 av 5 grodde. Lite galet när man tänker på det. Hur många resurser en liten cocktailtomat faktiskt har. Nu i efterhand hade jag nästan önskat att jag tog tillvara på alla kärnor som låg där på skärbrädan.. Fast det blir ju lite en fråga om utrymme i slutändan också.. Tror inte min pojkvän Martin hade uppskattat om precis varenda liten yta i lägenheten togs över av plantor. Det finns redan ganska mycket av den varan.

Efter att det hade kommit upp små fina tomatplantor valde jag att plocka upp en och sätta den själv i det här fina lilla mini-växthuset som jag fått av min lillasyster. Och den stormtrivs verkligen! Där ser man hur mycket miljön spelar roll för växten. Men nu är det dags för den att få komma ut i det fria.

Här kan man se skillnaden på storlek på de som stått tillsammans, utan mini-växthus, och den som fått stå själv i mini-växthus. 

Sen är det ju väldigt fint att tomatplantor luktar så himla trevligt också!

Det var min lilla berättelse om hur några intorkade kärnor på en skärbräda kan nyttjas till nåt annat än att bara spolas av ner i diskhon. Tänk på det hörni!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *