Tredje kursen, Odling och Kvalitet hos Trädgårdsprodukter

Först och främst, är det inte galet att jag redan är inne på tredje kursen?

Nu tänkte jag berätta lite om kursen som började förra veckan. Den har det långa namnet ”Odling och kvalitet hos trädgårdsprodukter”. Helt ärligt vet jag inte riktigt vad den här kursen innebär, men det ligger säkert på min inkompetens att läsa kursbeskrivningen.

Vad jag hittills har uppfattat är att det är en väldigt bred kurs. För den föregående veckan har vi haft tre olika föreläsningar med tre olika föreläsare i tre relativt olika ämnen. Dock har alla varit intressanta och det är skönt att komma tillbaka till växter när vi har läst kemi i en månad.

En väldigt bra sak med den här kursen är bland annat laborationen som vi ska hålla på med fram till jul. Jag säger bara, basilika! Vi är indelade i grupper där varje grupp har hand om 40 basilikaplantor där vi ska undersöka olika saker. Min grupp ska experimentera med vatten, rättare sagt frekvensen på vattning. Vi ska se hur plantorna reagerar om man stressar dem med torkperioder i princip. Väldigt spännande! Och speciellt härligt att få stoppa fingrarna i jorden igen!

Har ni mer frågor om kursen så är det bara att höra av er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *