Andra kursen, Grundläggande Kemi

Hej! Hoppas ni mår super!

Nu har den andra kursen precis börjat och jag tycker att det känns väldigt bra. Vad jag har uppfattat hittills är att det inte är så himla inriktat på just växter utan mer allmän kunskap i kemi. Jag skulle säga att nivån ligger kring gymnasienivå (även fast jag inte läste kemi på gymnasiet).

Upplägget ser ut som såhär: Vi har föreläsningar på förmiddagarna och sen efter lunch har vi räkneövningar som bygger på det vi precis har gått igenom. När vi räknar sitter vi i en sal och har möjlighet att fråga läraren (magistern? föreläsaren?) om det är något vi inte fattar i uppgifterna. Alla frågor är dessutom från gamla tentor vilket gör att vi får en väldigt bra grund tills vi faktiskt ska skriva tentan. Personligen så tycker jag att det här upplägget är väldigt bra och jag lär mig otroligt mycket.

Jag har alltid tyckt att kemi är intressant och roligt (jag vet, stoppa pressarna!) men även fast man kanske tycker att det är det värsta som finns att sitta med periodiska systemet framför sig finns alla möjligheter att lära sig allt man behöver.

Har ni fler frågor är det bara att kommentera eller ta kontakt med mig på någon annan plattform (finns till höger)!

Kram så länge!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *