En vecka kvar, hjälp!

Hej! Hoppas ni har haft en skön helg och mår bra!

Jag mår bra men är lite stressad (inte för att någon frågade). För om en vecka (!) ska jag ha min första tenta. Nervositeten och stressen är ett faktum. Men jag ska försöka ta det lugnt och fokusera på en sak i taget. De olika delarna på tentan är översiktligt sagt morfologi, nomenklatur, växtfamiljer, ståndortskännedom och växtkännedom. Resten av veckan, förutom fredag, har vi föreläsningar på förmiddagarna och egen studietid efter lunch. Till en början tyckte jag att det var otroligt lyxigt att vara ledig efter lunch! ”Ledig”. Nu förstår jag att det behövs egen studietid för att man ska ha en chans att få in alla nya begrepp som cirkulerar i hjärnan.

Jag har skrivit en fysisk ”to do list” där allt jag behöver göra inför tentan står. Mitt mål är att jag ska göra klart allt tills söndag och sen ha två dagar att bara repetera och förhoppningsvis känna något slags lugn. Är lite skeptiskt till det där med lugnet. Men en sak i taget! Jag har en ovana att alltid stressa upp alldeles för mycket och ställa för mycket krav på mig själv. Nu känner jag dock mig mer till ro på något sätt. Även fast jag aldrig har pluggat såhär mycket förut.

Nu ska jag fortsätta med studerandet! Och om ni är stressade över något just nu, ta tre djupa andetag och fråga er själva: ”Vad gör detta om tio år?”

Kram, kämpa på!

1 kommentar

  1. Precis som du skrev själv, försök ta det lugnt! Det kommer gå fint, första tentan är alltid pirrig men du har mer koll än du tror. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *