Seminarium om framtiden

Åhh, spännande med framtiden. Idag hade vi ett seminarium där vi på olika sätt diskuterade om maten i framtiden. Hur ska det egentligen produceras? Vad vill vi ha för kvaliteter? Hur ska vi få fram grödorna som vi behöver?

Innan seminariet fick vi flera olika texter som utgick ifrån en av tre huvudområden. ”Matens kvalitet i framtiden”, ”Växtförädling och nya tekniker” och ”Odling – ny teknik”. Mycket av det vi diskuterade är otroligt kontroversiellt, allt från teknikens inverkan på odling till GMO. Ännu en gång kände jag: Ju mer jag lär mig, desto mindre vet jag. Allt som man tror sig ha en tydlig åsikt om ändras stup i kvarten. Det är så många frågor som folk uttalar sig om även fast man egentligen inte har en aning. Jag vet att jag är skyldig för det. Dock tror jag att det viktigaste är att man är öppen för debatt och kan ändra på det man tror på. Släppa på stoltheten och lyssna helt enkelt.

Nu är det i alla fall fult fokus på tentan som är nästa fredag. Jag är väldigt stressad så att jag inte är stressad längre. Hur det nu kan vara logiskt… De två senaste dagarna har jag varit disciplinerad och fokuserad vilket har känts väldigt bra. Det har liksom kompenserat för uppehållet under jul och nyår. Men även fast det har känts bra i två dagar ändrar inte det faktumet att jag inte känner mig i fas. Åh andra sidan kan man inte plugga hur mycket som helst (intalar jag mig). Äsch man behöver kolla på Netflix också!

Jaja, nu ska jag sammanfatta ännu en PowerPoint!

Kram

1 kommentar

  1. Så är det precis,: ju mer man lär sig desto mer förstår man vad man inte kan!! Kunskap är ”The thing”, oavsett vilket ämne!! Heja dig!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *