Vi-Skogen

Jag tänkte ta er uppmärksamhet och prata om en ganska viktig sak. Inte bara ganska, utan mycket viktig sak. Träd.

Vi-skogen arbetar med att plantera träd i östra Afrika och idag vill jag slå ett slag för det dem gör. Det som det hela handlar om är Agroforestry. Agroforestry är i princip trädens samverkan i ett kretslopp med bland annat andra grödor och boskap. De olika delarna hjälper varandra och gör att utkastningen blir större vilket i sin tur leder till rikare gårdar, alltså mindre fattigdom.

Som det står på Vi-skogens egna hemsida ( https://viskogen.se/ ):

” Agroforestry bidrar till att återskapa ett naturligt ekosystem. Resultatet blir större skördar, ett behagligare klimat och ökad motståndskraft mot klimatförändringarnas effekter. ”

Jag rekommenderar att ge bort träd som presenter till dina nära och kära, vilket jag har gjort flertalet gånger och det blir alltid lika uppskattat! Du kan även mäta ditt avtryck på klimatet och sedan kompensera för det! Det brukar jag göra med bland annat flygresor och bilresor. Tryck på följande länk för att klimatkompensera! https://klimatkalkylatorn.viskogen.se/

Nedan finns en film där Ola Skinnarmo besöker Kenya och ser vad Vi-skogen kan göra för nytta. Snälla ta tio minuter av din dag och titta på filmen.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *