Där kom kylan

Den här vecka var det kursstart för kursen Odling i Trädgårdsföretag. Har peppat lite extra för de två kurserna vi kommer ha nu i vår. Känns skitkul att få återgå till att få fokusera på växter igen! Det var även den här veckan som kylan kom till skåne. Vaknade upp på måndagen med tanken av att jag skulle börja dagen med en lång, hurtig promenad innan det var dags att ta sig ut till Alnarp. Men tittade ut genom fönstret och bara ”Näe. Kanske inte idag”.

Så detta kommer nog vara min dagliga uniform framöver tills typ april. Långkallingar under jeans, dubbla sockar, tjock michelin-jacka, mössa, vantar och ja även ibland en varm kaffe i handen. Här är jag påväg till bussen för att ta mig iväg mot kursintroduktion.

Det var alldeles vitt och vackert när jag kom fram.

Dagens första föreläsning efter introt var en superintressant föreläsning och svampar. Här var en korg med shiitakesvamp som åkte runt för beskådning i klassen.

Filip och Ragnar drömde sig iväg mot våren (kanske) när vi satt och tittade på ett klipp om hur ett svampextrakt kan hjälpa mot ett dödligt virus som angriper bin. Så intressant!

Igår hade vi 2 timmars förberedelser inför fredagens laboration. Vi ska hur olika behandlingar kan inverka på rotutveckling. Mer om det i ett annat inlägg!

Veronika och Zottie satt och försökte värma upp fötterna på ett av elementen i salen. Varför är det så fruktansvärt kallt i alla våra lokaler!?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *