Fredag, systerligt besök och höst, höst, höst!

Det har varit många tidiga morgnar den här kursen. Något som är positivt med det är de dramatiska himlarna som kommer med dem och lugnet i stan.

På Södervärn imorse, i väntan på bussen.

Vet inte om jag någonsin har gått igång så mycket på ljus och färger som jag har gjort hittills den här hösten!? Det är bara en sån sjukt fin mix av varma och kalla toner överallt.

Efter dagens föreläsning hade vi möten med våra kollokviegrupper. Det är alltså grupper som satts ihop för att ses och diskutera frågor gällande det man gått igenom under senaste tidens föreläsningar. Det blir mycket rotande i papper och letande efter information för att verkligen vara säker på att man diskuterar rätt, och inte bara sitter och går i gasen och börjar förklara saker som man tror stämmer.

Efter kollokviemötet kom min lillasyster Hedda ut till Alnarp! Hon har varit väldigt nyfiken på att komma ut och se hur det egentligen är. Och nu hände det! Väldigt trevlig övergång från veckans studier till helg.

Efter att ha käkat lunch ihop tog jag med henne runt i parken.

Det var väldigt trevligt för min egen del också att få gå runt i parken. Man glömmer liksom lätt av att göra det efter att ha pluggat här ett tag märker jag!? Det är väl kanske för att det finns så tillgängligt.

Miscanthus sinensis. Får inte nog. Som mjuka, fluffiga fyrverkerier!

Här står vi och kisar mot solen!

Det var fint att få höra Hedda upprepa ”så himla fint!” och ”wow” hela tiden när vi gick runt. Alltid trevligt att visa upp nåt man själv gillar för någon som det visar sig uppskattar det minst lika mycket som en själv liksom! Det är lite kul det där, när man visar upp nåt nytt för en person. För när man gör det är det nästan som att man tar cred för det själv. Som att jag hade skapat hela Alnarp. Eller det kanske inte alls är alla som känner så i såna situationer iofs. Kanske bara jag som outar nån grandios självbild här som jag inte ens visste att jag hade.

Man blir ju nästan hög av alla färger! Nåt man faktiskt nästan kan bli hög på är doften från katsuran just nu. Heeelt galet. Luktar sockervadd. Mer specifikt: jordgubbssockervadd (för sånt finns väl..?). Jag och Hedda traskade runt i lunden bakom slottet bland all katsura och blev nästa sockerstinna.

Vi konstaterade att det var en perfekt höstdag. Temperaturen har nu äntligen blivit lite svalare och friskare. Både färgerna och ljuset är fantastiskt. Så alltså hett tips på utflyktsmål till helgen om du inte varit på Alnarp tidigare, vill fly stadskaos och bara vill insupa frisk luft och vacker natur. Oavsett vad du hittar på, ha en trevlig helg!✨

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *