Sista dagen på första året

Det är helt galet hur fort det går. Jag är fullkomligt medveten om hur klyschigt det är att prata om tidens gång och att upprepande säga ”det går så himla fort!?”. Speciellt när det kommer till en utbildning. Men man slutar ju aldrig förvånas? Eller hur? Idag hade vi vår sista dag på första läsåret. Jag har alltså redan läst första året av min utbildning. Det är galet.

Trots att det typ fortfarande känns som att det var jul precis förstår man ju ändå hur mycket som har hänt när man börjar fundera lite mer på det. Om jag tänker på den där första kursen vi hade, när vi stressade runt i parken och desperat försökte lära oss latinska namn, vilka växter de tillhörde och att identifiera växterna med hjälp av morfologi och samtidigt hade så kul. Då fattar jag att det har gått ett tag. Eller när jag tänker på den där första tiden när det var så många i klassen man inte hade en susning om vilka de egentligen var och hur man brukade luncha med någon som sen bestämde sig för att inte gå kvar. Ja då känner jag också att det var ett tag sedan. Eller när jag tänker på hur vi satt och svettades och fick spatt på diverse räkneuppgifter under tiden vi läste Teknologi, Mark och Klimat-kursen. Då känns det ganska avlägset. Men samtidigt känns allt så nära och som att allting hände nyss. Det är konstigt. Fast konstigaste av allt är nog ändå att tänka på hur jag inte hade en aning om att jag skulle sitta här och skriva på den här bloggen för ett år sedan. Att jag har fått lära mig så många nya, spännande och roliga saker som jag inte hade koll på innan. Och alla fantastiskt trevliga nya människor som dykt upp i mitt liv. Det är häftigt att tänka på. Att för ett år sedan hade jag ingen aning om att de ens existerade. Och nu är de ett så självklart inslag i min vardag. Det är fint.

En sak jag har längtat efter är att kunna göra mer är att faktiskt hinna sitta fler morgnar vid min växtbeklädda kökstapet och osminkad dricka kaffe ur min souvenirkopp utan att behöva stressa.

Tack för det här första läsåret! Ha en bra sommar så ses vi till hösten igen!☀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *