Picknick

En väldigt trevlig sak man kan göra, oavsett om man pluggar på Alnarp eller inte, är att ta med några man tycker om riktigt mycket för att ha picknick i parken en solig och fin dag! Denna torsdag, som också råkade vara Kristi Himmelfärdsdag, stack jag ut på utflykt tillsammans med min pappa, pojkvän Martin och Börje.

Börje, pappa och Martin står och tar in information. Fast på olika sätt.

Wisteria sinensis växer längs med ena hela sidan av slottet och har precis börjat blomma.

Än är det många knoppar kvar att slå ut. Men redan väldigt vackert.

Efter att ha vandrat runt i parken ett tag hittade vi en bra plats under en ek att ha vår picknick på.

Vansinnigt fin dag.

Vem tycker inte om att ligga och titta upp i stora trädkronor? Speciellt när det är en så skir grönska av de första bladen som kommit.

Pappa med sina snygga brillor.

Börje hittade en skön plats i skuggan. Ser lite ut som en ko där i gräset.

Efter en supermysig picknick gick vi vidare och vandrade bland fluffiga blommor.

Fick huka oss under trädkronorna för komma vidare in i ”Gunnars Trädgård”

Om man på besök i Alnarp tror jag faktiskt att ett besök i ”Gunnars Trädgård” är ett måste.

Tänkte att det kunde vara fint att ha en bild på någon som kommer ut från trädgården genom den här öppningen. Martin kanske inte var helt rätt kandidat för jobbet. Men fint ändå.

Vi påbörjade resan tillbaka mot bilen som stod parkerad på andra sidan parken.

På vägen tillbaka såg vi en skylt om att Lantbruksmuseet var öppet. Måste erkänna och säga att jag aldrig riktigt tänkt på att det ligger ett museum just där det ligger? Givetvis gick vi in.

Vi lärde oss bland annat att företagsnamnet Findus kommer från ordet FruktINDUStri

Pappa blev nostalgisk och togs tillbaka till sin ungdom och somrarna på Gotland, långt innan reklambranschen och dagar av att sitta på kontor, när han hjälpte till på gården. Det var många olika maskiner han hade jobbat med. Här stod han och förklarade för Martin ”vilket jävla helvete” det kunde vara när det fastnade för mycket hö och man fick dra loss det för hand, gång på gång.

Sist men inte minst: En ångmaskin.

Det var en väldigt fin dag🌸

2 kommentarer

  1. Hej! Har lite funderingar kring utbildningen som du läser. Har sökt till hösten men funderar på att läsa till trädgårdsmästare. En fråga är lite om vad det är man läser mer specifikt, om det är mycket om växter osv eller om det är mer om produktionen av växter? Är det något praktiskt överhuvudtaget? Låter som en superkul utbildning i övrigt! Blir dock lite kluven över vilken av dem man ”ska” läsa.. Tack på förhand. //Fanny

    1. Hej Fanny!
      Vad roligt att du har funderat på utbildningen. Programmet har en del praktiska moment men är ändå till störst del väldigt teoretiskt inriktad. Man får inte glömma att det är en ingenjörsutbildning. Så ifall man är ute efter en mer praktisk utbildning skulle kanske exempelvis Hvilan kunna vara ett bättre alternativ. Men Trädgårdsingenjör är fortfarande en bred utbildning som du kan välja att använda på många olika sätt. Med de valbara kurserna vi har i tredje och sista året har du möjlighet att styra in dig i den riktning du vill åt efter utbildningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *