Sommarvärme

Vilken dag! Idag har det varit 20 grader i Skåne. Så givetvis var det ingen som ville sitta inomhus. Det som är nice med den lokalen vi brukar hålla till i nuförtiden är att man kan öppna upp en glasdörr rakt ut till gräsmattan utanför. Så när det fina dagar brukar vi lämna den dörren öppen och smita ut så fort det blir tillfälle.

Vid 12.00 var det dags för lunch. Några av oss köpte sallad från caféets salladsbuffé.

Vi har ju ett minst sagt lyxigt campus att hänga på under soliga dagar.

Stora gröna ytor och bord och bänkar lite varstans.

Efter att ha ätit lunch och planerat inför kommande seminarium på fredag var det dags att ta bussen hem. Har redan hunnit erfara det flesta väderlekar vid den här busshållplatsen trots att jag bara gått på Alnarp sedan september: Sommarvärme och soligt, snålblåst, minusgrader, fuktigt och kallt, ösregn, sprayregn, fina små fluffiga snöflingor som sakta singlar ner mot marken, snöstorm i sidled, snöstorm som i en orkan, gyttjigt och blött, kallt men friskt och soligt, och nu vårsol med supermysig värme.

I väntan gick Patrick och kikade på vad det var för träd som blommade så fint. Det var körbärsplommon, eller Prunus cerasifera.

Ser nästan ut som att han blivit inslängd i Van Gogh’s ”Mandelgrenar i blom”. Den här busshållplatsen kommer ju bara bli trevligare och trevligare att vänta vid nu. Får se vad som mer kommer blomma snart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *