Julbord genom tiderna!


Publicerat den

Igår kom Richard Tellström till skolan och höll en föreläsning om det svenska historiska julbordet! Richard som är etnolog och docent i måltidskunskap är idag anställd av SLU för att jobba med och förstärka SLU Future Food, vars arbete handlar om skapa framtida hållbara livsmedelssystem. (men själv känner jag framförallt igen honom från SVTs Historieätarna!)  Det… Fortsätt läsa Julbord genom tiderna!

Save the date!!


Publicerat den

CLASSIFIED CONTENT!!Mmmm, förberedelser pågår nu för fullt…! Den 26 april kommer årets Landskapsarkitekturdag på Alnarp att gå av stapeln, och det är alltid åk 2, alltså i år vår klass, som arrangerar det. Larkdagen är en braschdag, en slags endags-mässa, där studenterna (vi) och folk från arbetslivet får chansen att möta varandra, samt gå på inspirerande föreläsningar… Fortsätt läsa Save the date!!

dags för Uppsats…!


Publicerat den

Jajamensan, så kom det tillsist, vårt första seriösa uppsatsskrivande i utbildningen. I ettan fick vi förvisso skriva ett mindre arbete i par men det sågs mest som en uppvärmning, en introduktion. I vår nuvarande kurs Planeringens grunder ska vi alltså ägna resterande tiden av kursen åt att skriva ett så kallat faktablad.

Glad lucia!


Publicerat den

Glad lucia önskar Alnarpskören! Själv var jag hemma och sängliggandes men jag hade reporter på plats som täckte händelsen! Tack vare att utskottet Alnarpskören kommit igång igen under hösten så fick studenterna fira lucia på skolan med fika och skön stämsång! Nu kan julen komma.

sista krokin för terminen!


Publicerat den

Förra veckan hade vi sista krokin för terminen med utskottet! Uppslutningen är ganska blandad men det bli alltid i min åsikt en väldigt trevlig och givande stund med de som kommer. Det brukar vara väldigt blandat mellan arkitekter, landskaps- och trädgårdsingenjörer, det är roligt. Under våra sessioner brukar vi köra 45 minuter, sedan en kvarts… Fortsätt läsa sista krokin för terminen!

Studieresa till Hässleholm


Publicerat den

Nyligen gjorde klassen en studieresa till Hässleholms kommun. Det kändes som en av vinterns första dagar, en betydligt kallare dag än vad november varit dittills. Man får ju åka på ganska många exkursioner i den här utbildningen. Mötas upp klockan åtta i skolan och sedan bänka sig i den inhyrda exkursions-bussen. Jag tycker om det,… Fortsätt läsa Studieresa till Hässleholm