Växter som arkitektur?


Publicerat den

För en landskapsarkitekt är det i enkelt tal själva växten som är byggstenen. Träd, buskar, örter, gräsmattor. Men kan en växt verkligen ha samma arkitektoniska… kraft och formspråk som exempelvis en byggnad, en möbel? …Well, kolla bara här! Ricinus communis (ricin) och Beta vulgaris (rödbladig mangold) – är dom inte helt otroliga! Och ju mer… Fortsätt läsa Växter som arkitektur?

den typiske LARK-studenten?


Publicerat den

Vad jag fått klart för mig efter ett år av landskapsarkitektur-studier är att ämnet är otroligt stort och det finns många håll att gå! Våra föreläsare återkommer ofta till att utbildningen är av den tvärvetenskapliga sorten. Vi blir en slags generalister, med fötter (förhoppningsvis ändå relativt stadigt stående) i många olika ämnen. Samtidigt finns förstås… Fortsätt läsa den typiske LARK-studenten?

Färg-bonanza!


Publicerat den

När man vandrar runt i Alnarps växtsortiment stöter man på många olika färger och strukturer, och kanske inte alltid de färger man förväntar sig att en växt ska ha. Själv blev jag alldeles tagen av dessa lila(!!)-skiftande individer som finns där. Här är olika former av Brassica oleracea (prydnadskål) samt Salvia officinalis ’Purpurascens’ (kryddsalvia).

Gil Penalosa – TED talker och inspiratör


Publicerat den

Hur ska framtidens städer se ut? Med den frågan inledde gästföreläsaren Gil Penalosa sin inspirationsföreläsning som hölls under fredagsmorgonen i Alnarps aula. Det är spännande hur ett yrke som landskapsarkitekt ena dagen kan handla om växtvalet till en blomsterrabatt på ett torg i Lund till att nästa dag handla om storskalig stadsplanering och framtidsutopier. Gil Penalosa,… Fortsätt läsa Gil Penalosa – TED talker och inspiratör

växttentamen…!


Publicerat den

                              ”Lavandula angustifolia, Helianthus salicifolius, Verbena bonariensis, Plectranthus scutellarioides…” Denna tid på året är det helt klart perenn- och annuell-sortimentet i Alnarpsparken som man bör passa på att hänga i och titta på. Trots att det är sent i september blommar… Fortsätt läsa växttentamen…!

Följ med mig i årskurs 2!


Publicerat den

Hallå! Mitt namn är Agnes och jag läser alltså sedan ett par veckor tillbaka årskurs 2 på programmet för landskapsarkitektur på SLU i Alnarp. det här året kommer den som vill att kunna följa mig under de kurser som varje åk 2-elev behöver ta sig igenom för att komma ut på andra sidan, förhoppningsvis en… Fortsätt läsa Följ med mig i årskurs 2!