Då betar vi av detta!

Bloggar man så bör man väl presentera sig, så nu betar vi av detta så vi kan ägna oss åt annat sen.

Johan Sjöberg heter jag, är 28 år gammal och kommer från Sågmyra i Dalarna. Jag studerar nu mitt tredje år på Jägmästarprogrammet och det innebär ju också att jag lämnat Dalarna och flyttat till Umeå där jag bor med min sambo.

Innan jag började studera så jobbade jag i en helt annan bransch, men har väl egentligen alltid vetat att jag ville bli Jägmästare. Det dröjde dock tills jag blev 26 år innan jag insåg att nu var det dags. Ska jag vara helt ärlig så tänkte jag redan då att jag kanske var för gammal för att börja på ett femårigt program. Kan säga att jag inte ångrar en dag att jag sa upp mig från ett bra heltidsjobb för att börja studera, och man blir nog egentligen aldrig för gammal för att plugga. Jag kan tvärtemot känna att jag fått ut mycket av att ha haft några år i arbetslivet redan.

Utanför SLU´s lokaler är jag, oavsett vad ni tror, inte influencer på heltid. Jag har ibland en fritid också. Jag tränar en hel del och framförallt skidåkning. Inte utförs då, utan den snoriga varianten med kroppsstrumpa och is i skägget. Jag äger dock inget skägg, men ni förstår. Tycker man som jag att det är trevligt med skidåkning så har man bra förutsättningar i Umeå. Det finns många spår att välja på och nu även en rullskidbana. Om jag inte tränar så kanske jag jagar eller fiskar. Fisket brukar resultera i mer utbyte än jakten för min del, men jagar man med Skogis kan det vara trevligt ändå.

Varför valde jag skogsbranschen då? Jag tror att jag svarar som många av mina klasskamrater, att jag trivs i skogen. Men jag tycker också det är lätt att se potentialen och framtiden i skogen. Vi har väldigt mycket skog i Sverige, och alla vill göra allt av skog. Går det att göra av trä så ska det göras av trä oavsett om det är skärbrädor, kalsonger eller diesel. Jag tycker debatten om vad skogen ska användas till är intressant, det kommer säkert märkas här i bloggen. Alla har en åsikt, oavsett vad man har för relation till skogen. Jag tycker det är viktigt att man pratar om skogen. Jag tycker det mesta som handlar om skogen är intressant och följer intresserat vad som händer i branschen, ska försöka skriva om det också.

Sådär, sån är jag. Hörs nästa gång!

av josg0007

28-åring som studerar tredje året till Jägmästare. Kommer ursprungligen från Dalarna, men bor numer alltså i Umeå tillsammans med min sambo. Bloggar faktiskt inte all vaken tid, utan tycker om att träna framförallt skidåkning och gör jag inte det så kanske jag fiskar eller jagar. Att jag ville börja blogga om livet som jägmästarstudent handlar om att jag vill att fler får reda på vad vi faktiskt gör. Det är så få som vet det, och det är faktiskt inte helt enkelt att förklara heller. Jag ska göra ett gott försök!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.