Vem är det här då?

Ja, vem är nu jag och varför skriver jag här? Johan heter jag, är 28 år och studerar till Jägmästare. Det sistnämnda är anledningen till att jag också skriver här. Jag tänkte att det här första inlägget får handla om varför jag skriver här, mig själv presenterar jag senare när jag redan skrivit om sånt som faktiskt är intressant.

Sverige består till ca. 70% av skog. 28 miljoner hektar är täckt av skogsmark. Husen man ser omkring sig, allt papper man använder i vardagen, alla kartonger man får hem sina beställda varor i, allt det kommer ursprungligen från skogen. Fundera på allt runt omkring dig som kommer från skogen. Oavsett om vi tänker på det eller inte så är skogen viktig för oss alla.

Varför håller jag på så här? Vem försöker jag vara, det här vet ju alla redan?

Ja, möjligt. Men vad alla inte vet är vad en jägmästare är. Frågar jag samtliga klasskamrater i min gamla högstadieklass vad en Jägmästare kan jobba med så är jag övertygad om att jag inte kommer få svar. Jag känner faktiskt extremt få personer som kan säga vad en Jägmästare studerar och jag skulle tro att majoriteten av de som faktiskt kan svara på frågan har eller någon gång haft en mailadress som slutar på ”@stud.slu.se”.

Så det är anledningen till att jag skriver här. Jag vill försöka förmedla hur det är att studera till Jägmästare, varför jag tycker att du också ska göra det och förhoppningsvis också förmedla varför jag efter två år, och inte ens hälften gjort, fortfarande tycker det var värt att säga upp sig från ett heltidsjobb och börja plugga.

Sådär, då var mitt första blogginlägg klart och jag har inte lärt er något om hur det är att plugga till Jägmästare.

Återkommer med ett nytt försök inom kort.

Hörs hej!

av josg0007

28-åring som studerar tredje året till Jägmästare. Kommer ursprungligen från Dalarna, men bor numer alltså i Umeå tillsammans med min sambo. Bloggar faktiskt inte all vaken tid, utan tycker om att träna framförallt skidåkning och gör jag inte det så kanske jag fiskar eller jagar. Att jag ville börja blogga om livet som jägmästarstudent handlar om att jag vill att fler får reda på vad vi faktiskt gör. Det är så få som vet det, och det är faktiskt inte helt enkelt att förklara heller. Jag ska göra ett gott försök!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.