Måndag och laktattest!

God måndag! Efter den här helgen med pojkvän på besök så känner jag mig som en människa igen. Jag har hittat motivation och känner att det går emot ljusare tider. Tror också att det bara kommer säga vipps, sen är det april. Idag iallafall så körde vi ett laktattest på Rex på banan, där man kollar mjölksyrenivåerna i musklerna efter varje heat. Vi körde 1000m x 1.40, 1.30 och 1.25. Han känns och ser fin ut, men tappar motivationen mitt i 1.25 heatet vilket också stämde med laktattesterna som visar att han ligger högt på mjölksyrekurvan. Så nu har vi planerat in ett intensivt träningsschema för att spetsa upp honom, och ska testa om bara cirkus 2 veckor igen bara för att se vad träningen gör. Detta är det som är så roligt med trav. Träningsfysiologi, att få sitta och planera, testa, fundera, sedan försöka få fram hästarna i bra skick till banorna. Vill ha sommar och bara köra häst var dag <3

Förutom pojkvän så har jag pratat med vänner hemifrån och börjar hitta tillbaks till mig själv. Tappade bort mig någonstans under vintern men nu är jag typ tillbaks och har lite livspepp! 😀 Det börjar kännas roligt med VFU till vår, sommarplaner börjar göras som jag hoppas blir precis som jag vill. Ska finna en skoldisciplin också bara sen är livet nog rätt bra bara. Mest peppad är jag nog på att träna häst, vilket är vad jag tänkte göra under morgondagen. Glad måndag!

av fawr0001

Hej! Här på bloggen kommer ni kunna följa mig i min vardag som hippologstudent vid SLU på riksanläggningen Wången. Jag är en norrlänning på 26år som läser andra året på hippologen. Jag trivs som fisken i vattnet på detta program och kommer dela med mig av studierna samt vardagen i de jämtländska skogarna! Skriv en kommentar om ni funderar över något rörande hippologprogrammet! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *