Kriteriehelg dag två och tre

Lördagen inleddes med ett studiebesök på Menhammar Stuteri. Rundturen bestod av en vända i seminstationen, rundtur i stallarna samt ute i hagarna bland stuteriets alla hästar. Vi fick bland annat hälsa på Maharajah, Readly Express, Panne de Moteur och Nuncio. De levde ett härligt hästliv i stora gräshagar där de tävlade om vem av dem som var störst, bäst och vackrast.

Efter studiebesöket for vi vidare till Solvalla. Där fick vi hänga på och se hur det gick till vid bland annat dopingkontroll och vi fick även se de fina kontoren vissa av Solvallas anställda arbetade vid. Sedan fick vi självklart sett ett par lopp innan vi åkte vidare mot kriterieauktion.

Glada tjejer (Felicia jobbade på kriterieauktionen så vi fick roa oss själva)

På söndagen åkte vi återigen till Menhammar, till Yttersta gård för att välja ut två hästar vi skulle ha med hem till Wången. Den ena hade vi redan valt ut, så det var häst nummer två som vi skulle titta på. Först ut var ett sto som såg trevlig ut, men när den andra hästen kom ut på gången var vi alla kära. Det var då som sagt Chucklehead.

Förutom Menhammar och Yttersta fick vi även en rundtur på Annemanna, som drivs av Margaretas dotter. Förutom travhästar fanns där även högpresterande Westernhästar samt ett flertal käpphästar (och väldigt söta barn).

Vi åkte sedan till Solvalla igen för att se på trav. Efter kriteriet åkte vi åter igen till Menhammar och hämtade upp hästarna för att bege oss hemåt. Hälften av färden bestod av märkliga finska och franska låtar samt hela Queens album… Tamara och Bosse DJ:ade och avfärdade varje invändning mot en viss låt med att säga ”detta är kultur”. Kan lugnt medge att det var ett under att vi alla överlevde färden utan en skråma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *