Godmorgon!

Hej alla earlybirds! Jag sitter i detta nu och sippar på morgonkoppen och kikar på nymo (nyhetsmorgon). Jag har hunnit köra kallblodet jag har med mig till skolan, Telman Linn heter han, samt gjort bort stallsysslorna. Efter lunch idag ska jag och Bella, min travhipp 2 kompis, köra in en av skolans hästar till kliniken på östersundstravet, då han ska röntga framknäna (läs carpus). Efter vet.besöket så ska vi och några andra hippisar äta trerätters på travet och iallafall jag ska spela lite smått. Det blir säkert supertrevligt.

Som utlovat så ska jag berätta lite mer om vem jag är. Jag är från Umeå som sagt och har hållit på med hästar i hela mitt liv. Jag började med ridhästar och fick min första häst när jag var 12år. Travet blev inte intressant förrän senare, när jag stallade upp min ridhäst i ett travstall, detta var i samband med gymnasiestart som jag gick på forslundagymnasiet, naturbuk och valde då inriktning trav. Efter gymnasiet så funderade jag på att börja hippologprogramet på en gång, men jobbade med lite ’vanliga’ jobb ett tag, sedan som hästskötare i ett ridstall, tänkte att jag nog bara skulle ha hästarna som hobby istället för jobb, så jag gjorde lite av varje för att hitta något annat än hästar som jag kunde tycka om. Jag har jobbat flertal år på lager, mest för pengarnas skull, jag pluggade i L.A i USA en termin, åkte till Kentucky och testade jobba i travstall, och insåg att det är ju hästar som är vägen i livet. Jag har under alla 6 åren mellan gymnasiet och universitetsstart här på Wången, haft hippologutbildningen i bakhuvudet men aldrig tagit mig till antagningsprovet. Nu är jag äntligen igång med mitt andra läsår och jag har hamnat så himla rätt! Så om ni funderar på hippen, tveka inte, sök! Ni kommer få utlopp för alla ideér och passioner inom hästsporten! Och varje vecka bara rusar förbi 🙂

Här är jag och Telman när jag precis lastat av honom på Wången i lördags. Han kollar in de fina vyerna som Wången alltid bjuder på.

av fawr0001

Hej! Här på bloggen kommer ni kunna följa mig i min vardag som hippologstudent vid SLU på riksanläggningen Wången. Jag är en norrlänning på 26år som läser andra året på hippologen. Jag trivs som fisken i vattnet på detta program och kommer dela med mig av studierna samt vardagen i de jämtländska skogarna! Skriv en kommentar om ni funderar över något rörande hippologprogrammet! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *