Dag 12-13 Il Ngwesi

Dag 12 började med att vi var fria på förmiddagen. Då passade vi på att tvätta och vi hann även sola och bada. Efter lunchen hade vi ett möte där vi presenterade det vi hade pratat om på PBL:mötena. Sedan var det dags för oss att åka till en plats där vi fick möjlighet att se slakt av tre getter. Jag valde att åka med och titta, trots att jag visste att de inte använde bedövning på getterna innan de avbloda de, eftersom jag ville se hur det gick till i länder som inte har råd med bedövning. Det var dock en väldigt jobbig att se, och man man fick mycket att fundera på.

Efter det åkte vi till en massajby, och där var vi ute och gick med både kor och kameler tills det blev kväll. Vi fick även se hur de håller sina getter på natten. Jag tyckte att det var väldigt spännande att se hur massajerna tog hand om sina djur, och hur stor skillnad det är jämfört med här i Sverige. Efter vi hade gått med de så åkte vi ut i bushen för att hitta täckning eftersom det inte fanns på hotellet. Tillslut hittade vi ett område med lite täckning, och sen åkte vi tillbaka till hotellet igen. När vi åt middag började det ösregna, och eftersom vi bodde mer utomhus än inomhus så blev vi dygnblöta när vi gick till rummet. Det regnade även in i rummet, men det var en upplevelse i sig.

Dag 13 var det återigen ledig tid på förmiddagen, tills innan lunch då vi hade frågat om några massajkvinnor ville prata med oss om deras kultur. Det var en väldigt givande samtal, där de fick berätta om sin syn på olika saker och ting och vi fick också svara på några frågor. Efter samtalet tog de fram pärlor, så fick vi försöka göra egna armband men vi var inte ens hälften så snabba och duktiga som kvinnorna. Dock fick vi ihop ett antal armband! Därefter var det lunch, sedan några PBL:möten tills, och därefter begav vi oss för att se hur massajernas by såg ut, vilket jag kommer berätta om i nästa inlägg.

Utsikten från matstället och poolen var även den magisk 

När vi fick gå med massajerna då de vallade kor och kameler 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *