Vad vill ni läsa om?

Igår hade vi återigen ett möte om boken och om PBL:en. Vi pratade om ett avsnitt i boken som heter ”threats to biodiversity” där de tog upp om hur klimatförändringar, skogsskövling, överutnyttjande och invasiva arter bidrar till att olika djur och växter utrotas. På PBL:en pratade vi om arkskog, vilket är ett ekosystem som vi kommer besöka i Kenya, och så kom vi fram till att vi ska prata om hotet från vilda växtätare nästa gång. På em hade vi en föreläsning om djurparker, om problem som kan uppstå i djurparker, vad det finns för åsikter kring de (ska man ha delfiner, hur man gör med överskottsdjur osv) och hur det fungerar med att återintroducera djur i det vilda (finns både bra och dåliga resultat på detta). Det var en väldigt givande föreläsning.

På kvällen åkte jag till Skåne igen. Det var inte längesedan jag var här sist, men vi har många schemafria dagar nu och jag kan göra allt skolarbete som krävs här så jag valde att åka hit. Så kan jag passa på att hälsa på släkten innan Kenya samt så kan jag hämta saker som jag ska ha med på resan. Idag var jag hos farmor och farfar hela eftermiddag och kvällen.

Eftersom jag inte lär kunna uppdatera här när jag är i Kenya undrar jag om det är något speciellt som ni vill läsa om? Så kan jag försöka skriva ihop några tidsinställda inlägg innan resan så det uppdateras här ändå. Kom gärna med frågor också om ni vill att det ska tas upp!

Jag hade turen att farmor hade gjort semlor idag, så gott. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *