Tacos & djurträning

Förra fredagen hade Denice och Elin ordnat en tacokväll. De hade kört all in och satt upp girlanger i taket och fixat hattar. Efter att vi hade ätit en hel del tacos så gick vi ut på Värmlands nation och dansade tills de stängde. Som vanligt avslutades kvällen på Max. Hade alltså en riktigt bra kväll!

I tisdags gjorde jag och Isabelle studier på hennes hundar till vårt projektarbete. Vår frågeställning gick ut på att se om hundar i olika åldrar koncentrerade sig olika länge på ett pussel. Meningen med projektarbetet är dock att jämföra  2 olika observationsmetoder som vi använde när vi studerade hundarna.

I fredags var vi hos getterna hela em. Vi skulle träna 2 getter till att lära sig att gå i koppel samt passivitetsträna en av dem. Jag tycker att vi kom en bra bit med getterna när de gällde att de skulle acceptera halsbandet och förstå att det inte var något farligt, dock hann vi inte så långt att vi gick med de i koppel, det hade vi behövt fler träningstillfällen för. Passivitetträningen gick också bra. På slutet fick vi en tredje get att träna, och eftersom hon bland annat hade blivit target tränad innan så gick allting mycket snabbare med henne. Lektionen avslutades med att hon faktiskt gick i koppel, vilket var väldigt kul! Vi tränade getterna med klickerträning och targetträning.

De andra dagarna har vi haft PBL, ett litteraturseminarium om träning och en föreläsning om motivation och frustration.

Först får hon vänja sig vid halsbandet…

för att sedan få det på sig. Föremålet som hålls framför henne var vår target som hon skulle följa efter. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *