Dialektkrock

I helgen var jag ute på stan och köpte kläder inför Kenya. Trots att det är vinter hittade jag ett par shorts, dock i en storlek för stora men men de blir nog bra ändå. När jag handlade en bok hände det en rolig sak: kassörskan frågade om jag ville bli medlem, jag sa ja, och då ville hon ha min epost-adress och eftersom den är lite krånglig bokstaverade jag den. Dock förstod hon inte mina ”o” på grund av min skånska, så det slutade med att jag fick skriva ner adressen. Flera liknade situationer har inträffat på grund av min dialekt: en gång började en annan kassör prata engelska med mig, jag har fått förklara flera skånska ord för mina vänner och andra gånger har jag inte förstått vissa ord från andra dialekter. Det är ännu en bra sak med Uppsala: det finns människor från alla delar av Sverige och alltså en massa charmiga dialekter.

Idag hade jag mitt första möte med handledare inför kandidatarbetet. Om allt går som planerat kommer jag utföra en studie på Skansen, vilket lär bli väldigt spännande! Jag vet inte vad för studie jag kommer göra, men det känns skönt att ha lite mer koll på vad som komma skall.

Jag har börjat ta fram saker som jag ska ha med till Kenya så att jag förhoppningsvis inte glömmer något när jag väl ska börja packa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *