Bevarandebiologi – 15hp

Nu har vi börjat en ny termin, och därmed har vi även börjat bevarandebiologikursen! Än så länge har vi haft två föreläsningar och ett PBL-möte. På introduktionen berättade läraren som vi ska resa till Kenya med, Jens, om olika resmål vi kommer åka till och om förberedelserna innan resan. Vi kommer ha 4 möten om jag förstod det rätt, och där kommer vi ha olika PBL-fall som utgår ifrån de resmål vi ska till i Kenya. På vårt första möte pratade vi om djurparker (vi ska inte till en ”traditionell” djurpark utan till parker som håller färre djurslag i större hägn) och när vi ska besöka dessa resmål kommer varje grupp berätta om det som har diskuterats under mötena. Till varje möte ska vi även läsa 1 kapitel i vår kursbok ”Fundamentals of conservation biology” (vilka ligger på ca 100 sidor), svara på olika frågor som finns i boken och diskutera dessa. Vi kommer dessutom få ut hemtentan innan vi åker iväg så vi kan förbereda den också.

På vår andra föreläsning var det två anställda på SLU och en student, som har varit med på samma resa tidigare som berättade om hur de hade upplevt den. Meningen var att berätta om de saker som inte hade varit så bra, och hur man ska hantera vissa situationer som kan uppstå för att resan ska bli så bra som möjlig.  Detta så att vi förbereder oss på att resan kommer bli tuff, men de poängterade också att det kommer bli en oförglömlig upplevelse som man inte lär ångra. De pratade också om hur synen  mellan män och kvinnor skiljer sig i Kenya. I veckan har jag även tagit de sista sprutorna som behövs inför resan och jag har fått hem 2 andra vaccin som ska tas oralt innan resan samt malariatabletter.

Så här såg det ut när vår grupp brainstormade kring djurparker, utifrån dessa ord diskuterar vi sedan fram frågor som vi ska svara på tills nästa möte 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *