Om två månader åker jag till Kenya!

Vi har fått välja mellan bevarandebiologi/djurskydd- kontroll och bedömning/antrozoologi inför nästa kurs. Eftersom jag tycker att vilda djur är en av de roligaste sakerna vi läser om var det ett ganska självklart val att välja bevarandebiologi kursen. Ett extra plus på detta är att i kursen ingår en kursresa till Kenya! Den 16 februari nästa år kommer vi som läser kursen och några veterinärstudenter åka dit och stanna där tills den 11 mars. Flygbiljetten är alltså redan bokad och första vaccinationen är tagen så förberedelserna för resan är igång och jag ser så fram emot den!

I Kenya kommer vi bo både i tält på savannen och på hotell. Vi kommer åka runt i lastbil till olika studiebesök  och sista veckan åker vi flygplan ut till havet och bor där. Jag kan knappt fatta att jag kommer få se så många afrikanska djur i sitt naturliga habitat och få uppleva hur livet i Afrika är (och få lite sol). Vår lärare har sagt att det är en tuff resa som man kommer bli trött av rent psykiskt eftersom det är så mycket att ta in, men jag tror definitivt att det är värt det!

Det är värt att nämna att vi får betala för resan själva, och i år kostar den 26 000 kr. Så om ni har tankar på att också läsa bevarandebiologi kursen och vill åka till Kenya kan det vara dags att börja spara redan nu. Jag kommer såklart uppdatera här om resan så det är bara att fortsätta läsa om ni vill veta mer om den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *