Sista dagarna i Skara

Näst sista dagen började vi med ett studiebesök på en mjölkgård. Där kollade vi på deras mjölkrobot, automatiska utfodringssystem, foder och kalvar. När det var dags för lunch åkte vi till SLU:s forskningscenter igen och den här gången var det olika doktorander som kom och presenterade sig och pratade lite med oss. Jag tycker det är roligt att höra vad man kan tänkas göra efter man har tagit examen, och då jag är intresserad av forskning tyckte jag den här delen var extra rolig. Efter lunchen begav vi oss mot en fiskodling. På vägen dit stannade vi vid olika fina miljöer bland annat vid ett kalkbrott. Vår lärare stannade även alla bilar eftersom det låg en stor snok på vägen som vi skulle kolla på, och sedan fick den skrämmas bort från vägen så den inte skulle bli överkörd. Det märks att man går ett djurprogram när sådana här saker sker. Då vi knappt pratat om fiskproduktion innan var såklart även det studiebesöket intressant, och det blev ännu bättre när vi fick åka ut på sjön i en båt.
Sista dagen hann vi med två besök på förmiddagen innan vi åkte tillbaka till Uppsala igen. Det första var SLU:s försöksgård där de håller nötkreatur och får. Vi pratade om olika forskningsstudier som pågår där, och om inhysningen. Det sista besöket var på Gate bisongård. Där fick vi höra om den mer sällsynta djurhållningen av bisons, och vi fick även åka på en vagn in i deras hage där en flock med bisons gick. Himla kul upplevelse, och eftersom man kom väldigt nära djuren såg man hur stora de verkligen är. Besöket avslutades med att vi fick en god macka med bisonkött på.
Kalkbrottet vi stannade vid 
 ’
Innan sista kvällen på vandrarhemmet åkte jag och några vänner till en skog för att leta reda på Silverfallet som är till höger på bilden. Blev en mysig promenad dit

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *