Besök från Skåne

I helgen kom min mamma och hälsade på eftersom jag fyllde 21 år förra veckan. Även min farbror kom från Skåne och hälsade på, det var första gången han var hemma hos mig i Uppsala så det var roligt att får visa hur jag bor! När mamma var här passade vi på att åka till Stockholm en dag, lika bra att passa på när de ändå är här eftersom det är en lång resa. Vi åt även en massa mat för at fira min födelsedag. Jag passade på och njöt när jag fick äta lite annan mat än vad jag annars har råd med eftersom jag är student.

Den här veckan har vi pratat mycket om jakt. I måndags hade vi en föreläsare som kom från länsstyrelsen som var vilthandläggare och i tisdags var det en riksjaktsvårdskonsulent som föreläste. Det pratades mycket om hur acceptansen av jakt ser ut, om vildsvin, om vargkonflikten och om vilka olika yrken det finns i samband med naturvård och jakt. Det är många komplexa och svåra frågor vilket gör det intressant att diskutera och lyssna på, och det satte många tankar i huvudet på en. Nästa vecka åker vi till Skara för att gå på olika studiebesök, och det lär bli en händelserik vecka!

En kväll var mamma och jag på en resturang som heter Miss Voon och åt. Det är en resturang som kombinerar det asiatiska köket med det skandinaviska, och det visade sig vara en väldigt bra kombo! Det ligger dessutom på elfte våningen så man har en fin utsikt över Uppsala. 

Innan mamma skulle åka hem gick vi och köpte en stor glass med olika tillbehör och så gick vi och satte oss vid Fyrisån i stadsparken, bra avslut på besöket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *