Fysiologi

Nu efter första salstentan så har vi gått över till andra delen av den här kursen som är fysiologi som är en ännu större del än vad biokemin/cellbiologin och rörelseapparaten var, som var på 3 hp vardera medan fysiologin är på 8 hp. I fysiologin ingår endokrina system, sinnesorgan, cirkulation/respiration, urin- och genitalorgan, reproduktion, temperaturreglering, vätskebalans, digestionsorgan och så ska vi lära oss om fåglar. Puh! De har verkligen ökat svårighetsgraden jämfört med första kursen. Som tur är verkar de ha förstått att man kanske behöver plugga mer under denna kursen så vi har inte lika mycket schemalagd tid. Största delen av den här kursen har vi föreläsningar 09.15 – 12 eller 10.15 – 12 med några dagar där vi går 10.15 – 15. Helt ok!

Vi har även flera demonstrationer och dissektioner under den här kursen. En demo har vi hunnit ha hittills och då var vi i amfiteatern och tittade på musklerna på ett hundkadaver. Lite obehagligt, lukten var nog värst. Det var dock inget obligatoriskt moment och läraren som var där var noga med att berätta att det var helt okej att gå ut om det kändes jobbigt på något sätt vilket jag tyckte var jättebra.
Den 7/11 har vi nästa demo, då i brösthålans organ och 11/11 har vi demo i bukhålans organ, båda dessa demos är obligatoriska moment i kursen.
Sen har vi två obligatoriska dissektioner, den första 19/11 eller 20/11 beroende på vilken grupp man är i, och då ska vi dissekera hjärta, lungor och njure.
Under den andra och sista dissektionen ska vi dissekera mink eller katt, man får välja som jag förstod det. Läskigt men det kanske är bra att man får se döda djur redan nu så att man vänjer sig.

Publicerat den
Kategoriserat som Skola

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *