OSCE

De praktiska proven är nu avklarade, och jag lyckades få godkänt på alla tre! Nu är det bara ett obligatoriskt moment kvar innan kursen är slut och det är dags för praktik.

När vi gör OSCE (det praktiska provet) så får vi en tid utsatt att komma till en samlingsplats i träningslokalerna, ofta indelade i grupper på 2-5 personer beroende på hur många stationer det är. Vi skriver upp att vi är där och får ett nummer tilldelat för att examinatorerna inte ska veta våra namn. Efter detta får varje person ställa sig utanför varsin station där det finns instruktioner om vad som väntar innanför, och när tiden sätts igång är det bara att gå in och köra.

På den första OSCE:n vi gjorde var en uppgift att lägga bandage på ett hästben. Det kommer alltid fler uppgifter än de som faktiskt kommer på själva provet, och som tur var så kom inte just denna. Vi skulle klara den på 8 minuter, första gången jag provade tog det 16 minuter. Som ni kan förstå var jag lite krossad av detta. Efter mycket övning lyckades jag faktiskt komma ner till ganska precis 8 minuter, men då gällde det att inte göra några misstag alls.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *