Anteckningar

Fick för några dagar sedan en massa beröm och frågar om mina anteckningar, vilket jag inte kan låta bli att skryta lite om. När jag fick frågan ”Hur gör du?” så visste jag däremot inte riktigt vad jag skulle svara. Hur gör jag egentligen?

Jag tycker om att skriva med färger, dela upp olika ämnen i rutor och bubblor för att få överblick över allting. Det optimala hade varit att kunna skriva upp alla anteckningar till tentan på ett enda papper, men så litet kan inte ens jag skriva. Det jag gör mest är att försöka strukturera upp det vi ska kunna, gärna i punktform och så få ord som möjligt.

Jag antecknar alltid för hand på föreläsningar, ibland är det lite svårt att hänga med i tempot men för det mesta går det bra. Min taktik är för det mesta att få med allt som står på powerpointen och allt som sägs, men måste jag välja så är det som föreläsaren säger viktigast – vi får i princip alltid ut powerpointen och om jag missar något går det alltid att gå tillbaka och titta igen.

Det bästa som finns är dock att rita! Särskilt i denna kursen när det är många olika prylar och slangar vi ska kunna namn och funktion på, så tycker jag det blir så mycket lättare att rita och dra pilar för att förstå. Här nedanför är en narkosapparat uppritad i alla sina olika delar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *