Diskussion med IUFROs president Mike Wingfield vid World Forestry Congress i Durban 2015.

Du firade väl den internationella skogsdagen?


Publicerat den

Av: Jonas Rönnberg, vicedekan, internationalisering Den 21:a mars firas skogens dag internationellt. Hur firade du? De flesta av oss firade väl inte särskilt mycket alls om vi ska vara ärliga. Frågan är om det inte är symptomatiskt för vår fakultet där de flesta förstår vikten av att vara internationellt engagerad men där inte fullt så… Fortsätt läsa Du firade väl den internationella skogsdagen?

Varför vill så få läsa skogliga utbildningar?


Publicerat den

Av Anders Alanärä, vicedekan utbildningsfrågor Historiskt sett har söktrycket till våra skogliga utbildningar, jägmästare och skogsmästare, varit högt. Under större delen av 1990-talet var det över 200 förstahandssökande till jägmästarprogrammet. Under senare tid har dock antalet fallit snabbt, från 166 stycken under 2010 till endast 98 förstahandssökande hösten 2015. Vid uppropet i höstas kom endast… Fortsätt läsa Varför vill så få läsa skogliga utbildningar?

Kvinnliga förebilder


Publicerat den

Av: Ann Dolling, vicedekan, lika villkor Idag på internationella kvinnodagen vill jag lyfta fram två kvinnliga förebilder som satt avtryck i det svenska skogsbruket. Det är Monika Stridsman och Marianne Eriksson som båda tog ut sin jägmästarexamen 1976. Jag vill dela med mig eftersom de är förebilder för mig och för att synliggöra dem för… Fortsätt läsa Kvinnliga förebilder