Podcasts

Det finns en uppsjö av böcker, artiklar och bloggar om hållbar utveckling, hållbar stadsutveckling, landsbygdsutveckling och miljöfrågor överlag. Men ibland kan det vara skönt att ta en paus från läsandet och istället lyssna!

Har därför samlat ett par olika länkar (bara att klicka på rubrikerna) till intressanta podcasts på teman som berör den här bloggen och mastersutbildningen. Kommer säkert fyllas på successivt, och har du några andra tips, skriv gärna en kommentar så lägger jag till!

Perfekt att lyssna på ett avsnitt när man sitter på tåget, bussen i bilen eller bara pysslar hemma.

Esplanad
Esplanad är konsultföretaget Trivectors podcast om staden, trafiken och framtiden. Podden tar upp trafik- och stadsutveckling ur ett brett perspektiv.

Landet
Podcast som ges ut av Landsbygdsnätverket med syfte av att nyansera bilden och berätta om hur olika livet på landsbygden kan se ut.

Logen – samtalet om landsbygden
Logen är Jordbruksverkets podcast med gästkrönikor om såväl stora som små tankar runt livet på landsbygden.

Klotet
Klotet är vetenskapsradions internationella miljöprogram i Sveriges Radios P1. Varje vecka belyser Klotet ett särskilt tema genom olika reportage och inbjudna gäster.

Snåret
Med podcasten Snåret vill Svensk Byggtjänst bjuda in Byggsverige till dialog och debatt. Svensk Byggtjänst tar kontinuerligt pulsen på branschens uppfattning om byggprocessen.

Staden
En podcast om arkitektur, stadens utveckling och hela arbetet med att skrapa lite på fasaden. Staden är en podcast med Dan Hallemar (chefredaktör Arkitektur) och Håkan Forsell (urbanhistoriker och författare) som produceras i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften Arkitektur och presenteras av Tengbom.

Stadspodden
Stadspodden från Dome of Visions är en podcast om hållbar stadsutveckling och presenteras i samarbete med NCC. Varje månad träffar Per Ankersjö politiker, forskare och opinionsbildare i Dome of Visions vid KTH i Stockholm för att dyka ner i ett tema inom hållbar stadsutveckling.