Rymdteknik och linbana – stadsutveckling och innovationer!

Nu var det länge sen jag skrev här, mycket har hänt sen sist. Just nu har jag väldigt fullt upp med allt från studier, körsång och mycket mer så jag har tyvärr inte hunnit skriva så mycket.

Innan jag uppdaterar er på sånt som händer i mitt liv måste jag skicka med er ett litet nyanserat perspektiv på det där med innovationer i stadsutveckling. Jag skrev ett något kritiskt inlägg om det för ett tag sen – framförallt ur ett projektperspektiv, men självklart har också innovativa projekt stor möjlighet att ta sig an en del stora samhällsutmaningar. Bloggen Hållbar stad skrev idag ett inlägg på temat. Naturvårdsverket stöttar nämligen just nu (mellan åren 2016-2019) stadsinnovationer och 16 projekt har hittills fått finansiering. Kretsloppslösningar vid nybyggnation, odling i industrifastigheter, klorfria badhus, rymdteknik ska införlivas i byggsektorn, linbanor som kollektivtrafik är några exempel på de projekt som fått stöd från Naturvårdsverket. Ta en titt på de olika projekten som fått bidrag här.

Linbana utreds i Sollentuna kommun. Här en bild på den tänkta linbanan i Göteborg! Bild: Göteborgs stad, http://www.goteborg2021.com/jubileumsprojekt/linbana/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *