Nytt år – nya kurser

Igår var det kursstart för en av vårens kurser ”Projekt- och processledning i hållbar stadsutveckling”. Måste säga att jag faktiskt känner mig riktigt förväntansfull!

Kursen verkar så långt ha ett väldigt strukturerat upplägg och väldigt tydlig verklighetskoppling. Den teoretiska delen består av föreläsningar en eftermiddag i veckan, omväxlande med litteraturseminarier i mindre grupper och case workshops. Den största delen av kursen kommer däremot utgöras av en förstudie som vi ska göra i grupp tillsammans med externa parter, bl.a. Fastighetsägare Sofielund. Tanken med förstudien är att vi ska undersöka möjligheterna för att driva ett projekt i området. Vi kommer att få göra en hel del research på plats, träffa boende, och andra aktörer. Jag får berätta mer när det väl dragit igång, men det känns lovande!

Höstens kurser drog över lite på den här terminen, SLU-kursen råkade sätta en deadline för vårt sista paper som krockade lite med de nya kurserna (inte mig emot, då får vi lite mer tid att skriva) och så har jag en omtenta i Malmökursen som nästan är färdig som också ska in till nästa vecka. Kommer därför ägna den här veckan till att bli klar med de här uppgifterna så att jag sen kan börja fokusera på de nya kurserna. På torsdag blir det introduktion till kursen ”Hållbar mobilitet” som jag också tänkte läsa. Mer om det senare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *