Entomologi

Entomologi och floristikkursen är en sommarkurs som ingår i Mark/växtprogrammet och den börjar direkt efter vårterminen tar slut. Entomologidelen är första delen i kursen och motsvarar 1,5 hp. Redan första dagen gick vi ut och fångade insekter. Vi håvade i en damm efter vatteninsekter, grävde i fuktig jord och sprang med fjärilshovar över ängar. Alla insekter fångades in och undersöktes med lupp för att artbestämning skulle kunna ske.

Efter fyra dagar då vi varierat mellan lektioner ute i naturen och sittandes med lupp ilabbsalen var det redan dags för tenta. Det kändes sjukt snabbt att den delen av kursen var avklarad och jag satt med insektsboken i flera timmar bara för att lära mig de allra vanligaste insekternas utseende, fluga, mygga, myra, geting, broms, trollslända osv.

De flesta läser floristikkursen direkt efter ettan men förra året hade jag sommarjobb hela juni så jag sköt på kursen tills i år. Detta betyder att jag läser kursen tillsammans med de som går året under vilket är jättekul då jag lärt känna massor av dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *