Helgen!


Publicerat den

Lördagen har tillbringats med Signe med brunch, statistik-plugg och tecomys. Vi hann även med en solig promenad inne i stan, riktig härlig lördag. Vi fick mycket bra grejer gjorda och samtidigt har vi hunnit med att vila upp oss också. Signe bloggar för livsmedelsagronomprogrammet https://blogg-test.slu.se/agronom-livsmedel/ . Det här med att plugga tillsammans med någon har aldrig… Fortsätt läsa Helgen!

ÅR 1 – Hur var kurserna?


Publicerat den

Jag tänkte berätta lite mer detaljerat kring kurserna jag läst, jag börjar med första kursen – ”Grundlkurs – agronom mark/växt ”, 15 hp som gick ht-16. Under kursens gång gjorde vi studiebesök på gårdar, vi åkte på exkursion till Dalarna, skrev första tentan i hydrologi och geologi på 6 hp, hade seminarier tillsammans med alla… Fortsätt läsa ÅR 1 – Hur var kurserna?

Afternoon tea @ ultuna


Publicerat den

Igår hade  vi en kort föreläsning mellan kl. 10.00-12.00 i statistik, efter det var det lunch tillsammans med gänget i klassen och efter det bjöd Sofie oss på afternoon tea hemma hos henne. Eftersom Sofie bor 2 min från skolan var det en kort promenad. Hon hade bakat scones, kokt flera kannor te och dukat… Fortsätt läsa Afternoon tea @ ultuna

Statistiklabb


Publicerat den

Nu har terminen satt igång, nytt schema och nya aktiviteter och skrivits ned i kalendern, det är mycket som händer i veckan, jag är taggad på en ny termin helt enkelt! Idag hade vi en lång dag i skolan kändes det som även fast den varade från 9-15, vi hade nämligen vår första datorlabb i… Fortsätt läsa Statistiklabb

Framtidsplaner?


Publicerat den

När man är inne i sina tentaperioder blir det lätt att man blir stressad och uttråkad. Då jag är en målmedveten människa är det viktigt för mig att sätta upp mål så att jag har någonting att sträva mot. Vad vill jag göra om 10 år? Vilken arbetsplats vill jag jobba på? Vad vill jag… Fortsätt läsa Framtidsplaner?

Tentastress


Publicerat den

Dagarna nu innan tentan är minst sagt stressiga.. Det är mycket som ska göras men man får inte glömma bort att pausa och vila huvudet regelbundet. Imorgon kl 9-14 ska det skrivas tenta och man är alltid lika nervös och stressad även fast man gjort det så många gånger och man vet att man överlever.… Fortsätt läsa Tentastress

Vad blir nästa kurs?


Publicerat den

Nu i tentatider är det lätt hänt att man glömmer bort vilken kurs som står på tur, schema och vilken kurslitteratur som ska köpas eller lånas hem. Nästa kurs jag ska läsa heter ”grundläggande matematik och statistik för biologer” på 7,5 hp. På studentwebben beskrivs kursen såhär: ”Kursen bygger på föreläsningar, lektioner samt datorövningar och erbjuder… Fortsätt läsa Vad blir nästa kurs?

Gott nytt år!


Publicerat den

På universitetet brukar det ges omtentatillfällen i början av varje termin, alltså i början av januari och i slutet av augusti. Idag var det dax att skriva omtenta i kemi för min del. Nu är jag åter tillbaka i Uppsala och det väntas ett fortsatt tentaplugga till växtbiologitentan nästa vecka. Jullovet har räknats som egen… Fortsätt läsa Gott nytt år!