Äntligen helg!


Publicerat den

Nu är det äntligen helg och det firades med middag tillsammans med några klasskompisar. Vi åt lövbiff och klyftpotatis, mumsigt värre! Till efterrätt blev det äpplpaj som vi knåpade ihop. Vi är verkligen en riktigt härlig klass och har så roligt ihop. Man behöver aldrig känna sig ensam i Uppsala för klassen är som en… Fortsätt läsa Äntligen helg!

TentaP


Publicerat den

Nu är det ungefär en vecka kvar till tentan i cellbiologi och genetik så nu ska det läggas krut på plugget sista dagarna. Igår redovisade vi ett grupparbete eller en fallstudie som vi kallar det. Alla i kursen har blivit indelade i grupper där vi i varje grupp har fått dyka lite mer på djupet… Fortsätt läsa TentaP

SLU 40 år och bonde söker fru


Publicerat den

I år firar SLU 40-årsjubeleum och kommer i helgen (30/9) ha ”öppet campus” på Ultuna mellan kl 11-15. Det kommer hållas spännande föreläsningar bl.a kring framtidens mat och man kan prova på spännande experiment också! Här kommer en länk till firandet http://www.slu40.se/oppet-campus-ultuna/  Ikväll är det säsongspremiär av bonde söker fru och som agronomstudent får man såklart… Fortsätt läsa SLU 40 år och bonde söker fru

Studieråds-onsdag!


Publicerat den

F.v: Rasmus, Isabel, Elin L, Elin A (jag), Julia och Bettan Onsdag betyder lunchmöte på kåren med studierådet – BiOM (Biologi- och Mark/växtrådet). Denna veckan är det kursutvärderingar som vi sammanställer, mailar kursansvariga om kritik/pepp från utvärderingarna, samt planering för terminens studiebesök. Spännande! En rolig, lärorik samt viktig timme per vecka. Här är en länk… Fortsätt läsa Studieråds-onsdag!

Helgen i bilder!


Publicerat den

Hälsat på höns Gått på loppis, och fikat i septembersolen. Här är sopstationen på en gammal vagn. Loppis med all möjliga ting, så roligt! 1000 prylar att titta på. Åkte förbi en skördemarknad lite hastigt och lustigt, vi kom lite sent när alla började plocka ned så det blev en snabb titt. Hade gärna gått… Fortsätt läsa Helgen i bilder!

Långledigt!


Publicerat den

Nu väntar långhelg för mark/växt-klassen. Nåja, kanske inte ledigt hela dagarna för lite plugg måste hinnas med. Att plugga lite varje dag är viktigt. Jag sitter just nu på tåget påväg hem till Småland för att spendera några dagar med nära och kära samt min biologibok. Vi har väldigt mycket lärarledd tid i skolan, dvs… Fortsätt läsa Långledigt!

Labbvecka!


Publicerat den

Hej! Den här veckan spenderar mark/växtarna i labbet på BioCentrum. Igår tittade vi på celldelning i vitlökars rotceller. Det blir en hel del föreläsningar också i veckan vilket är bra med mycket lärarledd tid samt praktiska moment så att vi får en större förståelse för vad vi studerar, jättebra!   Ikväll ska jag repetera dagens… Fortsätt läsa Labbvecka!