Matnyttig kurs; Livsmedelsteknologi

Veckorna rullar förbi, och snart är det dags för slutet av ytterligare en kurs och även slutet av årskurs 2. Aldrig trodde jag att ett år bara kunde flyga förbi sådär. Men det är väl som de säger att tiden verkligen flyger förbi. Efter allt Valborgsfirande har plugget dragit igång igen för min del, det är nämligen tenta den 25 maj, något som närmar sig med stormsteg. Med mycket ny allmänbildande kunskap om varför kött oxiderar, vilka kvaliteter vi vill ha på frukt och grönt, är det dags att skriva ner lite anteckningar och mentalt förbereda sig inför sista tentan för denna termin.
Under kursen Livsmedelsteknologi som vi nu läser får vi svar på frågor som varför laxen är rosa, vad stärkelse är och bidrar med, varför ägg koagulerar och vad emulsion betyder för våra livsmedel. Man kan säga att denna kurs förklarar de fysikaliska och kemiska reaktionerna och funktionerna bakom många av våra livsmedel.  Mycket matnyttig information med andra ord.
Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.