Hur härdar man omättade fettsyror?

Helgen är kommen och jag har hittat min pluggmotivation igen. Under både fredagen och lördag förmiddag fick jag för mig att sitta hemma och sammanfatta föreläsningarna inför tentan på tisdag. Kan hända att det blev lite bakning och påfyllning i musliburken.
Däremot ledde det till ett abrupt avslut då jag insåg hur fint väder det var utanför. Så efter det att klockan slagit 12 klev jag med långa steg ut genom ytterdörren för att mötas av en vårsol som fick hela kroppen att bli lite extra glad. Lycklig över att vårsolen äntligen hittat fram spatserade jag mig fram på Uppsalas gator för att leta reda på ett mysigt café att slå mig ner vid. Det var minst sagt svårt att hitta ett ställe som uppfyllde mina kriterier, för visst får man vara lite kritisk när man väljer pluggplats. Stället måste uppfylla följande kriterier: Tillgång till internet, möjlighet att fylla på energiresurserna i form av kaffe eller mat, bord i lagom höjd, yta att lägga ut litteratur och anteckningar, utöver detta måste stället vara någorlunda tyst. Först styrdes därför kosan mot Cafe Tar, ett supermysigt italienskt kryp-in, tyvärr var det redan fullt. Istället gick jag mot Los Vegos för att kika in, det var för mörkt, ingen sol lyste in, och det kändes inte riktigt som det optimala pluggstället. Istället gick jag till mitt nya favoritställe, Cafe Kardemumma i Stadsbiblioteket och satte mig i en fönsterkarm där jag fick solen rätt in i ansiktet, samtidigt som jag kunde spionera på människor utanför.
Därefter började sammanfattningen, följt av en fika med kardemummabulle. Idag fick jag lära mig mer om hur man framställer tvål genom triglycerider (saponifikation) och hur man gör växtbaserade oljor att bli fasta. Om man är intresserad av att veta mer om hur det fungerar bör man läsa kursen Analytisk naturproduktskemi.
Jag vet det är lite nördigt, men det är så spännande att få lära sig om hur vardagliga saker egentligen fungerar!
Hemma-lyx-frukost innan dagens utflykt till Stadsbiblioteket
Det bästa med helgen är att man hinner baka
Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.