Slutet på veckan

Vilken vecka jag har haft!
Vi har varit i laborationssalarna och arbetat med med Reverse-trancscript  Polymerase Chain Reaction, enklare formulerat RT-PCR. Som här handlade om Sackaros reglerade genuttryck i arten Hordeum Valgare (Svenskt korn). Processen har varit lång och metoderna många, vilket gjort att vi har laborerat varje dag.
Laborationen handlade mer ingående om Sackaros som har dubbla funktioner i plantor. Då det agerar som energikälla till processer i plantan. Det är även en signalmolekyl som kan aktivera eller reducera uttrycket av gener. Gener som regleras av Sucrose är 6-SFT och 1-SST, dessa 2 gener kodar för enzymer som aktiverar tillverkningen av fructans. (dessa två enzym katalyserar reaktionen så att sackaros kan bilda fructan)  Fruktan är polymerer av fruktos-molekyler som finns lagrade i vakuol och spelar en stor roll i regleringen av osmotisk potential i ex Hordeum Valgare som vi laborerar med.  Målet med laborationen var att undersöka till hur stor nivå sackaros påverkar genuttrycket hos 6-SFT och 1-SST.
Nu under fredags eftermiddagen sitter jag därför med just det, jag skall få ihop en rapport om detta som skall in den 25 oktober. Parallellt med detta skall jag läsa in till tentan som är den 30 oktober, upplägget för detta är att få klart rapporten nu i helgen, för att sedan sammanfatta föreläsningarna och svara på äldre tentor.

Bilden är på mina kursare Jennifer och Louise som håller på att applicera prover på spektrofotometern. Detta för att avgöra mängden RNA i proverna.

Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.