Tentamen i Lantbruksvetenskap och introduktionsföreläsning i Ekonomi

Igår på alla hjärtansdag skrev klassen tentan i Lantbruksvetenskap i Mark/växt och husdjursvetenskap. Idag, fredag kämpar vi oss vidare genom en ekonomi introduktionsföreläsning. Där vi går igenom ekonomihistoria, viktiga människor i historien som format ekonomin till det den är idag. Vi går även igenom nyckelbegrepp som tros förekomma under kursen under de kommande veckorna. Lite av det vi fått lära oss idag handlar om hur organisationer fungerar och varför de agerar som de gör i olika situationer. Skillnaden mellanföretagsekonomiska och nationalekonomiska är lite olika tänk. Där man i Företagsekonomi studerar  vad som händer inom en organisation, ur olika perspektiv (marknadsföring, organisation,ledarskap, ekonomistryning etc.) Tillskillnad från Nationalekonomi, där man istället fokuserar på hur dessa organisationer beter sig, sett ”ovanifrån”. Exampelvis: hur företag beter sig på marknader med avseende på produktion, distribution, konsumption.  Vi har fått lära oss under dagens föreläsning i ekonomi hur man i Nationalekonomi studerar både enskilda aktörers beteende på en marknad (mikroekonomi), liksom ekonomier som helhet (makroekonomi). 

Detta är ett helt nytt område för mig som aldrig tidigare studerat ekonomi som ämne. Det skall därför bli intressant att få lära sig mer om hur det fungera och spekulera kring hur jag kan dra nytta av denna kunskap i framtiden. 

Det var allt för idag, 
Ha en fin helg 

Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.